Csicseriborsó krém – 10 perc alatt!

Csicseriborsó krém – 10 perc alatt!

Csicseriborsó krém – Egészséges és finom szendvicskrém 10 perc alatt!

A csicseriborsó krémet (hummuszt) többféleképpen is el lehet készíteni: száraz csicseriborsóból, konzerv csicseriborsóból, de akár csicseriborsólisztből is.

Most a lehető legegyszerűbb hummusz receptet szeretném megosztani Veled, amelyet akár 10 perc alatt is el tudsz készíteni!

A hummuszt (a hummus arabul csicseriborsót jelent) fogyaszthatod szendvicskrémként, de akár mártogatóst is készíthetsz belőle. Az arab országokban szezámkrémmel (tahinivel készítik), ebbe a receptbe most pirított szezámmag került. Bár a tahini beszerzése se okoz manapság problémát, a szezámmag vásárlása még mindig sokkal egyszerűbb és persze árban is kedvezőbb.

A csicseriborsó krém kifejezetten egészséges, diétás étel: a csicseriborsó, a szezámmag és az olívaolaj gondoskodik arról, hogy valóban jól lakjunk, nem beszélve arról, hogy tápanyagtartalma szempontjából is igen hasznos a szervezetünk számára.

Ami biztos: Ezt a finom csicseriborsókrémet nemcsak a gyors elkészítés miatt, de az íze miatt is imádni fogod!

Hozzávalók a csicseriborsó-krémhez

  • 2 csicseriborsó konzerv (2*400 gramm)
  • 2 dkg szezámmag
  • 40 ml olívaolaj
  • 1 mk mustár
  • friss citrom leve
  • csipet cayenne bors (vagy másfajta bors)

Csicseriborsó krém elkészítése

  1. Először pirítsd meg szezámmagot szárazon (zsiradék hozzáadása nélkül) egy serpenyőben.
  2. Öntsd le a csicseriborsó konzerv levét egy külön tálba, majd pürésítsd a csicseriborsót botmixer segítségével.
  3. Add hozzá a pirított szezámmagot, majd pürésítsd simára az egészet.
  4. Keverd a szezámmagos püréhez a mustárt, majd az olívaolajat, végül fűszerezd a hummuszt ízlésed szerint. Ha túl sűrűnek találod, akkor most adhatsz hozzá egy keveset a félretett csicseriborsó levéből.

Szilvi tippjei a hummusz elkészítéséhez

  • A csicseriborsó krémet ízesítéshez sok-sok mindent használhatsz! Ebben az esetben szó szerint értendő: Ahány ház, annyi szokás  Íme néhány példa: fokhagyma (van az eredeti receptben is, de a friss fokhagyma nem mindenki kedvence…), curry, kurkuma, petrezselyem zöldje, zöldfűszerek, paradicsompüré, pirospaprika, kápia paprika, stb.
  • A csicseriborsó krémet száraz csicseriborsóból is elkészítheted, bár ez sokkal tovább fog tartani. A csicseriborsó főzési ideje legalább 40 perc, plusz be kell áztatnod már előző nap, hogy ennyi idő alatt valóban meg is főjön. Tapasztalataim szerint nehezebb pürésíteni is, mint a konzerv csicseriborsót.
  • Csicseriborsó krémet csicseriborsólisztből is készíthetsz. Ez szintén gyorsan és egyszerűen megy, előnye a konzervvel szemben, hogy több tápanyag marad a csicseriborsóban, hisz nem kell olyan sokáig főzni. A csicseriborsólisztből készült hummusz receptjét a zöld linkre kattintva találod.
  • A csicseriborsó krémet házi teljes kiőrlésű kenyérrel szeretem a legjobban. Ha még nem sütöttél otthon kenyeret, érdemes kipróbálnod, mert a házi kenyér egyrészt nagyon finom, másrészt adalékanyagokat sem tartalmaz.

Csicseriborsó krém – 10 perc alatt!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szuper finom vegán receptek, életmód cikkek, főzőtanfolyamok

Szeretnél egészségesebben táplálkozni, több zöldséget fogyasztani?

Iratkozz fel most!

Diétás és egészséges receptek

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni a diétás és egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!