Csicseriborsó krém – 10 perc alatt!

Csicseriborsó krém – 10 perc alatt!

Csicseriborsó krém – Egészséges és finom szendvicskrém 10 perc alatt!

A csicseriborsó krémet (hummuszt) többféleképpen is el lehet készíteni: száraz csicseriborsóból, konzerv csicseriborsóból, de akár csicseriborsólisztből is.

Most a lehető legegyszerűbb hummusz receptet szeretném megosztani Veled, amelyet akár 10 perc alatt is el tudsz készíteni!

A hummuszt (a hummus arabul csicseriborsót jelent) fogyaszthatod szendvicskrémként, de akár mártogatóst is készíthetsz belőle. Az arab országokban szezámkrémmel (tahinivel készítik), ebbe a receptbe most pirított szezámmag került. Bár a tahini beszerzése se okoz manapság problémát, a szezámmag vásárlása még mindig sokkal egyszerűbb és persze árban is kedvezőbb.

A csicseriborsó krém kifejezetten egészséges, diétás étel: a csicseriborsó, a szezámmag és az olívaolaj gondoskodik arról, hogy valóban jól lakjunk, nem beszélve arról, hogy tápanyagtartalma szempontjából is igen hasznos a szervezetünk számára.

Ami biztos: Ezt a finom csicseriborsókrémet nemcsak a gyors elkészítés miatt, de az íze miatt is imádni fogod!

Hozzávalók a csicseriborsó-krémhez

  • 2 csicseriborsó konzerv (2*400 gramm)
  • 2 dkg szezámmag
  • 40 ml olívaolaj
  • 1 mk mustár
  • friss citrom leve
  • csipet cayenne bors (vagy másfajta bors)

Csicseriborsó krém elkészítése

  1. Először pirítsd meg szezámmagot szárazon (zsiradék hozzáadása nélkül) egy serpenyőben.
  2. Öntsd le a csicseriborsó konzerv levét egy külön tálba, majd pürésítsd a csicseriborsót botmixer segítségével.
  3. Add hozzá a pirított szezámmagot, majd pürésítsd simára az egészet.
  4. Keverd a szezámmagos püréhez a mustárt, majd az olívaolajat, végül fűszerezd a hummuszt ízlésed szerint. Ha túl sűrűnek találod, akkor most adhatsz hozzá egy keveset a félretett csicseriborsó levéből.

Szilvi tippjei a hummusz elkészítéséhez

  • A csicseriborsó krémet ízesítéshez sok-sok mindent használhatsz! Ebben az esetben szó szerint értendő: Ahány ház, annyi szokás  Íme néhány példa: fokhagyma (van az eredeti receptben is, de a friss fokhagyma nem mindenki kedvence…), curry, kurkuma, petrezselyem zöldje, zöldfűszerek, paradicsompüré, pirospaprika, kápia paprika, stb.
  • A csicseriborsó krémet száraz csicseriborsóból is elkészítheted, bár ez sokkal tovább fog tartani. A csicseriborsó főzési ideje legalább 40 perc, plusz be kell áztatnod már előző nap, hogy ennyi idő alatt valóban meg is főjön. Tapasztalataim szerint nehezebb pürésíteni is, mint a konzerv csicseriborsót.
  • Csicseriborsó krémet csicseriborsólisztből is készíthetsz. Ez szintén gyorsan és egyszerűen megy, előnye a konzervvel szemben, hogy több tápanyag marad a csicseriborsóban, hisz nem kell olyan sokáig főzni. A csicseriborsólisztből készült hummusz receptjét a zöld linkre kattintva találod.
  • A csicseriborsó krémet házi teljes kiőrlésű kenyérrel szeretem a legjobban. Ha még nem sütöttél otthon kenyeret, érdemes kipróbálnod, mert a házi kenyér egyrészt nagyon finom, másrészt adalékanyagokat sem tartalmaz.

Csicseriborsó krém – 10 perc alatt!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!