Chilis bab – Chili con carne

Chilis bab – Chili con carne

Diétás, ízletesen, pikánsan elkészített chilis bab (más néven Chili con carne) pulykahúsból, sok-sok paradicsommal. Ettől biztos nem fogsz a “falnak menni”.

Chilis bab hozzávalók

  • 50 dkg darált pulykacomb / pulykamell / csirkemell
  • 37 dkg májbab (3 konzerv bab, 1 konzerv bab = kb. 12,5 dkg száraz bab)
  • 2 közepes vöröshagyma
  • ½ fej fokhagyma
  • 1 üveg sűrített paradicsom (360 g)
  • 1 hámozott aprított paradicsom konzerv / 6-8 db friss paradicsom
  • 3 babérlevél
  • ½ mk őrölt babérlevél
  • csapott mk chilipor (1-2 mk Erős Pista)
  • 1 ek pirospaprika
  • só, bors

Chilis bab elkészítése

  1. A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk, másnap megsózva megfőzzük/A babkonzervet leszűrjük, annyira átmossunk, hogy a hab eltűnjön róla (így nem puffaszt).
  2. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, a tört/apróra vágott fokhagymát hozzáadva még fél percig a tűzön hagyjuk.
  3. Beleforgatjuk a darált húst és élénk tűzön átsütjük.
  4. Ezután öntünk hozzá egy kis vizet, megszórjuk a pirospaprikával, a borssal, a sóval és az őrölt babérlevéllel.
  5. Fedő alatt puhára kb. 30 perc alatt pároljuk.
  6. Hozzáadjuk a paradicsompürét, az aprított paradicsom konzervet.
  7. Hozzákeverjük a leszűrt babot, kicsit hígítjuk vízzel, ha szükséges. Sűrű ragut kell kapnunk.
  8. Ha száraz babbal készítjük, a babot külön főzzük meg, öntsük le a levét, majd adjuk az elkészült mártáshoz.
  9. A chilis babot egy kis chilivel megbolondítjuk 🙂
  10. Tálalhatjuk párolt rizzsel, friss salátával, de akár más párolt zöldségekkel is. Párolt padlizsánnal is nagyon finom 🙂

 

Chilis bab (Chili con carne)

Mennyiség: (6-8 adag)

 

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..