Nagyon finom török rizs (bulgur) paprikásan-hagymásan!
Ha már unod a sok krumplit és fehér rizst, próbáld ki ezt a teljes értékű, egészséges bulgur receptet. A magyaros ízek kedvelőinek is ajánlom, még akkor is, ha nehezen újítasz az ételek terén 🙂
A bulgur török rizsként is ismert. Ha szeretnél többet megtudni a bulgurról és az elkészítéséről, olvasd el a Mi az a bulgur? című cikket. Ha pedig kedvet kapsz a bulgurhoz, itt még több bulgur receptet találsz.
Hozzávalók a magyaros bulgurhoz
- 25 dkg bulgur
- 1 vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- pirospaprika
- só, bors
Magyaros török rizs elkészítése
- A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk.
- Hozzáadjuk a pirospaprikát, a bulgurt és kétszeres mennyiségű vizet, sózzuk, borsozzuk.
- A bulgurt kb. 10 percig főzzük fedő alatt, majd levesszük a tűzről.
- Az apróra vágott petrezselyem zöldjét csak a végén, tálalás előtt keverjük a magyaros bulgurhoz, hogy megőrizzük a finom, friss aromáját.