SIV Bolognai vöröslencséből

Bolognai vöröslencsével
Pinterest


Ez a bolognai bizony hús helyett vöröslencséből készült. Az íze és az állaga mégis fenomenális 🙂

Hogy miért? Mert a finom bolognai titka nem a hús, hanem a szósz. Ha bolognai szósz fűszerezése finom, akkor a bolognai spagettid is szuper finom lesz!

Szerintem ez a bolognai szósz és a vöröslencse tökéletes párost alkot. Eddig mindenki imádta, remélem, Neked is az egyik kedvenc ételed lesz.

Én durum spagettit választottam most, de tejes kiőrlésű vagy más alternatív gabonából készült spagettivel is összeillik ez a bolognai mártás.

Próbáld ki, mert megéri!

Bolognai hozzávalók

  • 30 dkg vöröslencse
  • 1,5 hámozottparadicsom-konzerv
  • 4-5 ek sűrített paradicsom
  • 2 sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 2 vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek nádcukor
  • olívaolaj
  • (vörösbor)
  • Fűszerek: só, bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom, fűszerpaprika, (kurkuma, római kömény)

    Bolognai elkészítése

  • Reszeld le a hagymát és kevés zsiradékon kezd el dinsztelni, majd szórd rá a nádcukrot, és kevergetve karamellizáld. Add hozzá a répát, a zellerszárat és a fokhagymát is, és párold kicsit tovább.
  • Sózd, borsozd, szórd meg a fűszerpaprikával, majd engedd fel kevés vízzel. Kicsit párold, majd jöhet a vöröslencse, a vörösbor és egy kis fűszer.
  • Öntsd fel a vöröslencsét nagyjából 2-szeres mennyiségű vízzel és fedő alatt főzd csaknem puhára.
  • Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, majd keverd hozzá a paradicsompürét is, és főzd a szószt fedő nélkül addig, míg a lencse meg nem puhul és a mártás megfelelő sűrűségű nem lesz.
  • Ellenőrizd a bolognai mártás ízét, ha még szükséges, fűszerezd.
  • Jó étvágyat ehhez a mennyei bolognaihoz 🙂

Vöröslencsés bolognai a FEM3 Café-ban

Ezt a vöröslencsés bolognai spagettit a FEM3 Café-ban főztem meg. Krisztiánnal és Anettel nemcsak a bolognai készítéséről, de a diétázásról is beszélgettünk. A spagetti jól vizsgázott, így Neked is sok szeretettel ajánlom az elkészítését.

Vöröslencsés spagetti a Főzz másképpen diétás receptversenyen

 

A vöröslencsés bolognai receptem a Főzz másképpen diétás receptversenyen kiváló díjat nyert. A diétás bolognai receptből a vörösbor és a nádcukor kimaradt.

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is!

6 hozzászólás

  1. Andi

    Most készül,holnapi ebéd lesz 🙂 illata nagyon finom

    Válasz
    1. Dr. Vargáné Nagy Szilvia

      Szia Andi!

      Remélem, finom is lesz 🙂

      Válasz
  2. Erdei Barbara

    Isteni finom! Matol beveszem a kedvencek koze! En kihagytam a vorosbort es a zellert, de igy is csodajo!

    Válasz
    1. Vargáné Nagy Szilvia

      Kedves Barbara!

      Örülök, hogy ízlett a bolognai 🙂 A vörösbor valóban kihagyható. Egyszer próbáld ki zellerszárral is, mert nagyon finom 🙂

      Köszönöm, hogy írtál, szép napot!

      Válasz
  3. Fanna

    Ez egy nagyon jó recept. A múltkor egyik ismerősöm ajánlotta, mert vegánul eddig csak tufus receptet találtam vagy olyat, ami nem igazán vált be, de ez így fantasztikus. Imádom a lencsét, szóval tuti a siker 🙂
    Megkérdezhetem, hogy mennyi bort használsz hozzá? Nem szoktam borral főzni, de most kipróbálnám!
    Köszi a választ előre is!

    Válasz
    1. Vargáné Nagy Szilvia

      Szia Fanna!

      Köszönöm szépen 🙂 Ez a recept tényleg nagyon finom.

      Vörösborból csak egy “löttyintésnyit” használok, szóval keveset, nem kell túlzásokba esni.

      Ha kipróbáltad írd meg, milyen lett!

      Itt találod a vegán recepteket. Egyébként az oldalon döntően csak vegán ételek vannak.

      Szép napot, Szilvi

      Válasz

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pinterest

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!