Bolognai spagetti

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti egészségesen elkészítve, finoman, olaszosan fűszerezve, teljes kiőrlésű spagettivel.

Ki ne ismerné és ne szeretné ezt az ismert olasz ételt?

Ezt a  bolognai spagetti vöröslencséből készült és sok-sok paradicsom került a mártásba. Paradicsomszezonban friss paradicsom, azon kívül (vagy ha éppen nagyon sietsz) pedig hámozott-paradicsomkonzerv képezi a bolognai mártás alapját.

A sárgarépát érdemes beletenni, mert finom édeskés ízt ad a bolognai spagettinek 🙂

A vöröslencsés bolognai spagetti recept kiváló díjat nyert a “Főzz másképpen” diétás receptversenyen!

Ez a vöröslencsés bolognai spagetti abban különbözik az eredeti bolognaitól, hogy hús helyett vöröslencsével készül (vegán bolognai recept, a vöröslencse előnyeiről és pozitív hatásairól itt olvashatsz).

Próbáld ki Te is ezt a finom és diétás bolognait!

Bolognai spagetti hozzávalók

  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 db hámozottparadicsom-konzerv
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 db zellerszár
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • szárított oregánó, kakukkfű, bazsalikom
  • só, bors
  • tészta: kb. 8-12 dkg/fő

Bolognai spagetti elkészítése

  • Először lereszeljük a hagymát és kevés zsiradékon elkezdjük dinsztelni.
  • Közben lereszeljük a sárgarépát, a zellerszárat és a fokhagymát is, majd hozzáadjuk a vöröshagymához.
  • Kicsit pároljuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáöntjük a vöröslencsét és rászórjuk a fűszereket is.
  • Nagyjából 2-szeres mennyiségű vízzel felöntjük a lencsét, és fedő alatt csaknem puhára főzzük.
  • Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet és a paradicsompürét is.
  • A mártást addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul.
  • Ellenőrizzük a bolognai mártás ízét, ha még szükséges, fűszerezzük a zöld fűszerekkel.
  • A tésztát a csomagoláson található leírás alapján megfőzzük.

Jó étvágyat kívánok!

Interjú a “Főzz másképpen” diétás receptverseny díjátadóján

A receptversenyről itt olvashatsz többet 🙂

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..