Bazsalikomos tészta pirított tofuval

Bazsalikomos tészta pirított tofuval

 15 perc alatt elkészíthető, finom bazsalikomos tészta pirított tofuval és mandulával.

Vegetáriánus recept nem csak vegáknak!

Ha vega vendéged érkezik és tanácstalan vagy, megtaláltad a megoldást! Ezt az ételt imádni fogja!

Ha még nem próbáltad a zöld pesztót (bazsalikomos peszto), érdemes megkóstolnod. A bazsalikomos-olívaolajos pesztó illata ellenállhatatlan, pirított szeletelt mandulával pedig mennyei 🙂

Hozzávalók a bazsalikomos tésztához és a pirított tofuhoz

  • 8-12 dkg teljes kiőrlésű spagetti (gluténmentes spagetti)/fő
  • 10 dkg füstölt tofu/fő
  • 3 tk zöld pesztó/fő
  • 2-3 mandula
  • 1 mk kókuszzsír

Bazsalikomos tészta és a pirított tofu elkészítése

  1. A teljes kiőrlésű tésztát elkészítjük a leírás szerint.
  2. Közben megpirítjuk a kis kockákra vágott tofut, majd rádobjuk a szeletelt mandulát is, majd addig pirítjuk tovább, míg a mandula enyhén arany színű nem lesz.
  3. A tésztához hozzákeverjük a bazsalikomos pesztót, meleg tányérokba szedjük és megszórjuk a pirított mandulával.
  4. Mindössze 15 perc, és már ehetjük is a finom bazsalikomos tésztánkat pirított tofuval és mandulával!

 

Szólj hozzá!

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!