Barna cukor – Barna szín dupla áron?

Barna cukor – Barna szín dupla áron?

Barna cukor – Megéri megvenni vagy átverés az egész?

Sima fehér cukor dupla áron?

A barna cukor átlagosan kétszer annyiba kerül, mint a finomított cukor. Logikusnak tűnik a feltételezés, hogy így biztos egészségesebb is, mint a kristálycukor. Pedig semmivel sem egészségesebb, így megvásárolni sem érdemes.

A barna cukor és a szintén barna színű nádcukor (Nádcukor vagy répacukor?) nem ugyanaz. Míg a nádcukrot cukornádból természetes úton nyerik, a barna cukrot sima finomított cukorból melasz hozzáadásával állítják elő. A nádcukor tartalmaz tápanyagokat, a barna cukor viszont nem, hisz az ízén kívül teljesen megegyezik a hagyományos kristálycukorral.

Tehát: NEM MINDEN EGÉSZSÉGES, AMI BARNA! 

Melasz
A melasz sűrű cukorszirup, a cukorrépa vagy cukornád cukorrá történő feldolgozásának mellékterméke.

Forrás:

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szuper finom vegán receptek, életmód cikkek, főzőtanfolyamok

Szeretnél egészségesebben táplálkozni, több zöldséget fogyasztani?

Iratkozz fel most!

Diétás és egészséges receptek

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni a diétás és egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!