Szilvi ÍzVilág - Egészséges, diétás és finom receptek varganenagyszilvia@gmail.com

SIV Avokádós tészta – A 10 perces avokádós spagetti

Avokádós tészta spenóttal és bazsalikommal
Pinterest


Ezt a finom avokádós tésztát max. 10 perc alatt el tudod készíteni. Így ha éhes vagy és kéznél vannak a hozzávalók, akkor gyorsan ebédedhez jutsz 🙂

Ennek az avokádós tésztának az az előnye, hogy az avokádós-spenótos-bazsalikomos zöld peszto csupa nyers hozzávalóból készül, hőkezelést nem kap, így minden értékes tápanyag megmarad.

Az érett-illatos koktélparadicsom szintén nyersen kerül a tésztára. Hát valami mennyei…

Láss neki, imádni fogod 🙂

Avokádós tészta hozzávalók

  • 20-30 dkg durum spagetti (vagy más tészta)
  • 1 érett avokádó
  • 1 kis marék friss bazsalikom
  • 1 kis marék friss spenót
  • 1 pici gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • friss citrom leve
  • só, bors

Avokádós tészta elkészítése

  1. Főzd meg a tésztát a csomagoláson található leírás szerint.
  2. Az avokádót vágd ketté, emeld ki a magját, majd kanállal szedegesd ki az avokádó belsejét. Egyből mehet is az aprítóba.
  3. Dobd rá az avokádó húsára az 1-1 kis marék bazsalikomot és spenótot, a fokhagymát, sózd és borsozd, locsolj rá egy kis citromlevet és egy kis olívaolajat is.
  4. Pürésítsd az avokádót a többi hozzávalóval. Kóstold meg az avokádó pesztót és sózd-borsozd még ill. adj hozzá még citromlevet, ha szükségét érzed.
  5. Az elkészült pesztót kanalazd a forró tésztára és gyors mozdulatokkal keverd vele össze.
  6. Most jöhet az avokádós tészta tálalása: Szedd az avokádós tésztát 2 tányérra és díszítsd darabolt koktélparadicsommal.

Tippek az avokádós tészta elkészítéséhez

  • Az avokádós tésztát olajban eltett aszalt paradicsommal (ha nincs paradicsomszezon akkor az aszalt paradicsom szuper választás) vagy serpenyőben sült paradicsommal, koktélparadicsommal is tálalhatod. Próbáld ki így is és úgy is 🙂 A nyersben több tápanyag van, de más változatban is érdemes megkóstolnod ezt az egyszerű és egészséges tésztaételt.
  • Az avokádó pesztót nem érdemes sokkal hamarabb vagy nagy adagban elkészítened, mert a ragyogó zöld színe fokozatosan sötétedik és 2-3 órán belül már inkább olívazöldben tündököl. Sajnos a citromlé se mentette meg ettől. Szóval inkább frissen készítsd el mindig 🙂

Avokádós tészta

Mennyiség: 2 adag

 

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pinterest

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!