Avokádós tészta – A 10 perces avokádós spagetti

Avokádós tészta – A 10 perces avokádós spagetti

Ezt a finom avokádós tésztát max. 10 perc alatt el tudod készíteni. Így ha éhes vagy és kéznél vannak a hozzávalók, akkor gyorsan ebédedhez jutsz 🙂

Ennek az avokádós tésztának az az előnye, hogy az avokádós-spenótos-bazsalikomos zöld peszto csupa nyers hozzávalóból készül, hőkezelést nem kap, így minden értékes tápanyag megmarad.

Az érett-illatos koktélparadicsom szintén nyersen kerül a tésztára. Hát valami mennyei…

Láss neki, imádni fogod 🙂

Avokádós tészta hozzávalók

  • 20-30 dkg durum spagetti (gluténmentes recepthez: gluténmentes tészta)
  • 1 érett avokádó
  • 1 kis marék friss bazsalikom
  • 1 kis marék friss spenót
  • 1 pici gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • friss citrom leve
  • só, bors

Avokádós tészta elkészítése

  1. Főzd meg a tésztát a csomagoláson található leírás szerint.
  2. Az avokádót vágd ketté, emeld ki a magját, majd kanállal szedegesd ki az avokádó belsejét. Egyből mehet is az aprítóba.
  3. Dobd rá az avokádó húsára az 1-1 kis marék bazsalikomot és spenótot, a fokhagymát, sózd és borsozd, locsolj rá egy kis citromlevet és egy kis olívaolajat is.
  4. Pürésítsd az avokádót a többi hozzávalóval. Kóstold meg az avokádó pesztót és sózd-borsozd még ill. adj hozzá még citromlevet, ha szükségét érzed.
  5. Az elkészült pesztót kanalazd a forró tésztára és gyors mozdulatokkal keverd vele össze.
  6. Most jöhet az avokádós tészta tálalása: Szedd az avokádós tésztát 2 tányérra és díszítsd darabolt koktélparadicsommal.

Tippek az avokádós tészta elkészítéséhez

  • Az avokádós tésztát olajban eltett aszalt paradicsommal (ha nincs paradicsomszezon akkor az aszalt paradicsom szuper választás) vagy serpenyőben sült paradicsommal, koktélparadicsommal is tálalhatod. Próbáld ki így is és úgy is 🙂 A nyersben több tápanyag van, de más változatban is érdemes megkóstolnod ezt az egyszerű és egészséges tésztaételt.
  • Az avokádó pesztót nem érdemes sokkal hamarabb vagy nagy adagban elkészítened, mert a ragyogó zöld színe fokozatosan sötétedik és 2-3 órán belül már inkább olívazöldben tündököl. Sajnos a citromlé se mentette meg ettől. Szóval inkább frissen készítsd el mindig 🙂

Avokádós tészta

Mennyiség: 2 adag

 

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szuper finom vegán receptek, életmód cikkek, főzőtanfolyamok

Szeretnél egészségesebben táplálkozni, több zöldséget fogyasztani?

Iratkozz fel most!

Diétás és egészséges receptek

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni a diétás és egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!