Almás muffin

Almás muffin

Pihe-puha, diétás almás muffin, szinte zsiradék nélkül, cukor- és finomlisztmentesen?

Igen, ez az almás muffin pont ilyen!

Ráadásul ezt az almás muffint egyszerűen és gyorsan elkészítheted!

Legjobb, ha máris nekilátsz, mert isteni finom is 🙂

Almás muffin – Amit érdemes tudnod:

  • Bár csak teljes kiőrlésű lisztből készült az almás muffin, a tésztája mégis hihetetlenül könnyű és puha. Minimálisan édesítettem egy kis eritrittel. Ha az édesebb sütiket szereted, inkább tegyél az eritritből többet a muffin tésztájába vagy használj más természetes édesítőszert.
  • A hagyományos muffin receptben sok-sok vaj van (és ezzel fölös kalória), amelyet olívaolajra cseréltem.

Ha kezdő vagy a konyhában, nem gond, ezzel az almás muffin nagyon egyszerű, biztos sikerülni fog már elsőre is 🙂 Biztos sikert aratsz vele barátoknál, családnál egyaránt!

Almás muffin hozzávalók

  • 12 dkg Graham-liszt
  • 6 dkg teljes kiőrlésű tönköly-/rozsliszt
  • 1 nagyobb alma lereszelve (kb. 20 dkg)
  • 1 kis doboz natúr joghurt (150 g)
  • 4 ek olívaolaj
  • 12 dkg eritrit
  • 1 marék durvára vágott dió
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 mk fahéj
  • (1 marék mazsola)

Almás muffin elkészítése

  1. Szitáld a a sütőport és a szódabikarbónát a kétféle lisztbe, add hozzá a fahéjat, az eritritet és a diót.
  2. Ha szeretnéd, feldobhatod az almás muffin ízét még egy kis szerecsendióval, narancshéjjal. De adhatsz az almás muffin tésztájához egy marék mazsolát is 🙂
  3. Végül add hozzá az almás muffin tésztájához a lereszelt almát, a joghurtot, az olívaolajat, majd keverd el az egészet.

Almás muffin sütése

  1. Töltsd a muffin tésztáját muffin papírba, majd helyezd a muffin formába.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süsd meg az almás muffint!

Almás muffin

Mennyiség: 12 db almás muffin

Sütési hőfok: 180 fok

Sütési idő: 30-35 perc

Almás muffin
Almás muffin – finomliszt és fehér cukor nélkül

Almás muffin” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. kedves Szilvi a grahamliszt mivel helyettesithető.teljk.tönköly,vagy zabpehely jó e válaszodat köszönettel várom Vera

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!