Almás-diós zabkása

Almás-diós zabkása

Egyszerű almás-diós zabkása főzés nélkül, hogy Neked is jól kezdődjön a napod!

Finom, diétás, egészséges reggeli zabpehelyből, búzacsírából és almából, mazsolával, dióval és fahéjjal megszórva.

Az egyik kedvenc reggelim. Nagyon finomnak tartom, az almától és a mazsolától pont annyira édes, mint ahogy szeretem. Mézzel, steviával még édesíthetsz rajta 🙂

Igen tápláló, sok-sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz (B-vitaminok, E-vitamin, magnézium, kalcium, vas, Omega-3 zsírsavak, sok-sok élelmi rost).

Próbáld ki Te is ez fincsi almás-diós zabkását!

Hozzávalók az almás-diós zabkásához (1 adag)

  • kb. 5-6 ek zabpehely
  • 2 tk búzacsíra
  • pár szem mazsola mazsola
  • pár szem dió kisebb darabokra törve
  • 1 kisebb alma héjastól nagyobbra reszelve
  • tej/joghurt/víz

Almás-diós zabkása elkészítése

  1. Az almás-diós zabkása nagyon finom tejjel vagy natúr joghurttal elkeverve.
  2. Ha nem fogyasztasz tejtermékeket, akkor rizstejjel, kókusztejjel vagy más növényi tejjel is isteni. De akár vízzel is elkeverheted, mert igazából az almától lesz finom íze 🙂
  3. Legalább 30 percet, de inkább 1-2 órát hagyd állni, hogy megdagadhasson és az összetevők megpuhulhassanak. (Ellenkező esetben előfordulhat, hogy az érzékenyebbeknek megfájdul a gyomra.) Ha nagyon előrelátó vagy, már előző este beáztathatod a zabkásádat 🙂
  4. Az almás-diós zabkását más idénygyümölccsel vagy akár magokkal is felturbózhatod 🙂

Tippek: Házi almás-diós zabkása vagy bolti müzlikeverék?

Egyértelműen a házi almás-diós zabkása a befutó. Tudod, miért? Mert ha már beszerezted a hozzávalókat, akkor mindig kéznél vannak és bármikor varázsolhatsz belőlük zabkását.

Nem beszélve arról, hogy a saját készítésű zabkása sokkal egészségesebb, mint a boltban kapható müzlikeverékek, amelyek legtöbbször igen sok cukrot és adalékanyagokat is tartalmaznak. És persze olcsóbb is, ami nem utolsó szempont.

Almás-diós zabkása” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. A mákos-banános zabkása után, ezt is kipróbáltam. Ugyancsak nagyon finom. Pedig csak vízzel készítettem el.
    Az adag valamivel nagyobb, mint a mákos-banánosnál, de a kisfiammal együtt azért sikerült elpusztítanunk. Neki is nagyon ízlett. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!