Szilvi ÍzVilág - Egészséges, diétás és finom receptek varganenagyszilvia@gmail.com

SIV 7 tojásos piskóta – Finomliszt és fehér cukor nélkül!

7 tojásos piskóta
Pinterest


7 tojásos piskóta tortához, amelyet finomliszt és cukor nélkül is elkészíthetsz! Az eredmény magáért beszél, ez a tortához való piskóta bizony mindig szuper jól sikerül!

7 tojásos piskóta – Tudod-e, hogy miért éri meg elkészítened ezt a piskóta receptet?

  1. Ennek a piskóta receptnek a segítségével pihe-puha piskótát süthetsz a kedvenc tortádhoz. Csak kövesd a leírást és az eredmény nem marad el!
  2. Ráadásul így sokkal egészségesebb piskótát is készíthetsz. Ez a piskóta finomliszt helyett teljes kiőrlésű tönkölylisztből és durum simalisztből, fehér cukor helyett pedig nyírfacukorral készült. És így is működik!
7 tojásos piskóta

7 tojásos piskóta – Sütés után

7 tojásos piskóta hozzávalók

  • 7 közepes (“M”-es) tojás
  • 7 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 7 dkg durum simaliszt
  • 11 dkg nyírfacukor
  • 1 sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna

7 tojásos piskóta elkészítése

  1. A tojásfehérjéket kézi mixerrel keményre verjük, a cukrot lassan hozzáadjuk. Addig verjük, amíg fényes, kemény masszát kapunk.
  2. Hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat, majd 4-5 percig tovább verjük a masszát.
  3. A liszt, a sütőpor és a szódabikarbóna keverékét szitálva villával óvatosan beleforgatjuk (emelgetve) a tésztába. (A sütőport és a szódabikarbónát is érdemes szitálva a liszthez adni.)
  4. A tésztát kivajazott és kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába öntjük.
  5. A piskótát 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Tipp a 7 tojásos piskóta sütéséhez

  • A piskótatészta sűrű állagú, óvatosan töltsük át a tortaformába úgy, hogy egy spatulával óvatosan elsimítjuk a tésztát. Ne keverd erősen a tésztát, mert könnyen összetörik a tojáshab és akkor nem lesz olyan szép magas a piskótád, mint a képen.
  • Mielőtt felvágjuk a piskótát 2 vagy 3 lapra, hagyjuk kihűlni és legalább 1-2 órát állni. Legjobb, ha csak másnap vágjuk fel.
  • A piskótát hosszú pengéjű recés késsel (kenyérszeletelő késsel) érdemes felvágni, mert a sima vagy kis késekkel inkább csak “nyúzzuk” a piskótát, amit ugye nem szeretnénk 🙂
  • A torta forma kibélelése című cikkben elolvashatod, hogyan tudod profin, tapadásmentesen kibélelni a tortaformádat.

7 tojásos piskóta

Sütési hőfok: 180 fok
Sütési idő: 35-40 perc
7 tojásos piskóta

7 tojásos piskóta felszeletelve

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pinterest

Vegán receptek

Szeretnél finom, egészséges és növényi alapanyagokból készülő ételeket enni?

Szeretnéd a legújabb vegán recepteket e-mailben is megkapni ?

Iratkozz fel most!

Diétás receptek és alapanyagok

Szeretnél egészségesebben sütni és főzni?

Szeretnél többet tudni az egészséges alapanyagokról?

Iratkozz fel most!