7 tojásos piskóta – Finomliszt és fehér cukor nélkül!

7 tojásos piskóta – Finomliszt és fehér cukor nélkül!

7 tojásos piskóta tortához, amelyet finomliszt és cukor nélkül is elkészíthetsz! Az eredmény magáért beszél, ez a tortához való piskóta bizony mindig szuper jól sikerül!

7 tojásos piskóta – Tudod-e, hogy miért éri meg elkészítened ezt a piskóta receptet?

  1. Ennek a piskóta receptnek a segítségével pihe-puha piskótát süthetsz a kedvenc tortádhoz. Csak kövesd a leírást és az eredmény nem marad el!
  2. Ráadásul így sokkal egészségesebb piskótát is készíthetsz. Ez a piskóta finomliszt helyett teljes kiőrlésű tönkölylisztből és durum simalisztből, fehér cukor helyett pedig nyírfacukorral készült. És így is működik!
7 tojásos piskóta
7 tojásos piskóta – Sütés után

7 tojásos piskóta hozzávalók

  • 7 közepes (“M”-es) tojás
  • 7 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 7 dkg durum simaliszt
  • 11 dkg nyírfacukor
  • 1 sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna

7 tojásos piskóta elkészítése

  1. A tojásfehérjéket kézi mixerrel keményre verjük, a cukrot lassan hozzáadjuk. Addig verjük, amíg fényes, kemény masszát kapunk.
  2. Hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat, majd 4-5 percig tovább verjük a masszát.
  3. A liszt, a sütőpor és a szódabikarbóna keverékét szitálva villával óvatosan beleforgatjuk (emelgetve) a tésztába. (A sütőport és a szódabikarbónát is érdemes szitálva a liszthez adni.)
  4. A tésztát kivajazott és kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt 22 cm-es kapcsos tortaformába öntjük.
  5. A piskótát 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Tipp a 7 tojásos piskóta sütéséhez

  • A piskótatészta sűrű állagú, óvatosan töltsük át a tortaformába úgy, hogy egy spatulával óvatosan elsimítjuk a tésztát. Ne keverd erősen a tésztát, mert könnyen összetörik a tojáshab és akkor nem lesz olyan szép magas a piskótád, mint a képen.
  • Mielőtt felvágjuk a piskótát 2 vagy 3 lapra, hagyjuk kihűlni és legalább 1-2 órát állni. Legjobb, ha csak másnap vágjuk fel.
  • A piskótát hosszú pengéjű recés késsel (kenyérszeletelő késsel) érdemes felvágni, mert a sima vagy kis késekkel inkább csak “nyúzzuk” a piskótát, amit ugye nem szeretnénk 🙂
  • A torta forma kibélelése című cikkben elolvashatod, hogyan tudod profin, tapadásmentesen kibélelni a tortaformádat.

7 tojásos piskóta

Sütési hőfok: 180 fok
Sütési idő: 35-40 perc
7 tojásos piskóta
7 tojásos piskóta felszeletelve

7 tojásos piskóta – Finomliszt és fehér cukor nélkül!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szia, gyönyörű lett a kisült piskóta! Mivel én eritrint raktam bele, 160 fokon sütöttem, szép lassan sült és gyönyörű lett!
    Hálás vagyok amikért Rád találtam, KÖSZÖNÖM!
    Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet kívánok, szeretettel Évi

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..