3+1 tipp: Tortaforma profi bélelése

3+1 tipp: Tortaforma profi bélelése

Jártál már úgy, hogy tökéletes volt a süti, de az istenért se tudtad kivenni a formából? Ha a következő tippeket betartod, a sütit nem csak finom, hanem szép is lesz 🙂 Hogy a tortánk biztos ki is jöjjön a formából, ki kell kennünk vagy bélelnünk. A kikenéssel az a gond, hogy csak szaporítjuk vele a kalóriák számát és nem is minden tészta szereti a zsírozást-lisztezést (pl. a piskóta). Így inkább a bélelés az a megoldás, ami plusz kalóriát nem ad sütihez és megőrzi a torta szép formáját is.

Leginkább a sütőforma aljára szeret odaragadni a tészta, a kapcsos formáknak különösen a forma aljának és a tortakarima érintkezésének a vonalában. Ha csak kiszabnánk a papírból egy kört és azt helyeznénk a forma aljára, akkor bizony még mindig fennállna annak a veszélye, hogy a torta ezen a részen a formához tapad. Ezzel a módszerrel ezt a kellemetlenséget elkerülheted 🙂 A módszerhez dukál egy tökéletes piskótarecept is: Kakaós piskóta tortához

 
1. lépés
A sütőpapírt a forma aljára helyezzük, majd rányomjuk a tortakarimát.
2. lépés
A tortakarimát rácsatoljuk a forma aljára.
3. lépés
Levágjuk körbe a fölösleges papírt. 
+ 1 lépés
A torta oldalát is kibélelhetjük. A kimaradt papírból a forma magasságának megfelelő szélességű csíkokat vágunk (általában 2 db). Megkenjük a tortakarima belsejét egy kis kókuszzsírral, majd rátapasztjuk a papírcsíkokat.

A 4. képen a Kakaós piskóta tortához látható.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..